TOP termékek

PETZL Ascension Right (Poignee) Mászógép

PETZL Ascension Right (Poignee) Mászógép
PETZL Ascension Right (Poignee) Mászógép

35000/6264-22/2022.ált

Bővebben
23 500 Ft
Részletek

A Petzl Ascension jobb (B17ALA) és bal (B17ARA) kezeseknek szánt szorítószerkezet, amelyet a francia Poignee, azaz majom szóból "flipper"-nek is neveznek, tökéletes a kötélre való feljutáshoz. Megbízható, kipróbált és bevált felszerelés, amely a legújabb változatban ergonomikusan kialakított fogantyúval rendelkezik, amely tökéletesen illeszkedik a kézbe.

A kényelmes fogantyúval ellátott, hasznos Petzl Ascension eszköz könnyen használható. elsősorban függőleges falszakaszok megmászásához, a kötél használatával, de a szikla/barlangszerkezettel való szükséges érintkezés nélkül. A kézzel vagy kesztyűvel érintkező részen lévő elasztomer bevonatnak köszönhetően kényelmes és biztos fogást biztosít. A széles nyílás lehetővé teszi a kényelmes használatot még téli kesztyűvel is. Az eszköz felső része lehetővé teszi a maximális erő kifejtését mindkét kézzel történő húzáskor. A kissé áttervezett racsni teljesen a Petzl jig házába van integrálva, csökkentve a véletlen beakadás veszélyét. A reteszelőnyelv az uralkodó körülményektől függetlenül jól működik, pl. jeges vagy sáros kötél.

A szerszám alján lévő nyílás alakja, amely a kötélkarabinerek és a lábhurok rögzítésére szolgál, kissé megváltozott ebben a legújabb verzióban. A tetején egy lyuk található a kötél karabinerrel történő rögzítéséhez. Az Ascension 8 és 13 mm közötti egyköteles köteleken használható.

Az eszköz jobbkezes változatban.

Főbb jellemzők:

  • Könnyen használható
  • Széles kézi lyuk
  • A burkolatba integrált racsni
  • Karabinerek számára kialakított nyílások a felső és az alsó részen
  • 8-13 mm-es kötelekkel kompatibilis

Tanúsítás: CE EN 567:2013 (8-13 mm) EN12841:2006 B (10-13 mm) UIAA

 

Adatok
Cikkszám
B17A