TOP termékek

DRAGER PSS® AirBoss LÉGZŐKÉSZÜLÉK SZETT ( Dräger )

DRAGER PSS® AirBoss LÉGZŐKÉSZÜLÉK SZETT ( Dräger )
DRAGER PSS® AirBoss LÉGZŐKÉSZÜLÉK SZETT ( Dräger )

A Dräger PSS® AirBoss ergonómia tekintetében a legjobbat kínálja az osztályában, és az egyik legkönnyebb légzőkészülék tűzoltáshoz. A tűzoltók által a világ különböző részein szerzett tapasztalatok és a legújabb technológiai innovációk hatására egy még biztonságosabb és letisztultabbább önálló légzőkészüléket terveztünk, amely könnyebb és hosszabb ideig tartó légzést biztosít.

Bővebben
Részletek

A Dräger PSS AirBoss ergonomikus kialakítása jelentősen csökkenti az SCBA-k viselésével járó fizikai igénybevételt. Az alapvető funkciók közé tartozik a magasságállítás, az elforgatható és hosszanti irányba fel-lecsúszó derékheveder, valamint a tűzoltó testének alakjához és méretéhez könnyen igazítható pántozat. A tartós hordkeret-kialakítás alacsony súlyt és könnyű hordozhatóságot kínál, miközben a nagyobb súlyeloszlás érdekében optimális pozícióban tartja az SCBA súlypontját.

Kis súlyának és kategóriájában a legjobb ergonómiának köszönhetően csökken a tűzoltó igénybevétele és fáradása, ami kevesebb levegőfogyasztást eredményez. A PSS AirBoss ráadásul különböző lehetőségeket kínál a tüdőautomata, a manométer és a mentőtömlők elvezetésére a vállakon és a derékövön keresztül, az egyéni igényektől függően. A nyomáscsökkentő zárszerkezet könnyű csatlakozása egyszerűvé teszi a palack eltávolítását és felhelyezését. A palackok gyorscsatlakoztatási lehetősége tovább csökkenti a palackcserék idejét. Univerzális palackpántunk egy- vagy kétpalackos konfigurációt tesz lehetővé. A gyors palackcsere érdekében egy új univerzális palackpántot és -csatot fejlesztettünk ki, amelyek stabilan tartják az SCBA-t. Ennek köszönhetően kényelmesen választhat az egy- és a kétpalackos opció közül, egyetlen rendszert használva a hosszabb ideig tartó bevetésekhez.

A PSS AirBoss nagy fényvisszaverő felületekkel rendelkezik, így növeli a tűzoltók láthatóságát, valamint megkönnyíti a vészhelyzetben lévő csapattagok megtalálását. Amikor egyéni biztonsági riasztórendszerrel (PASS) látja el a PSS AirBoss készüléket, azzal tovább növeli ezt a hatást. Az SCBA elülső és hátsó részén találjuk a társaink számára a láthatóságunkat biztosító fényjelzéseket. Az egyéni biztonsági riasztórendszer ezenkívül felhívja a figyelmet a vészhelyzetben lévő tűzoltókra azáltal, hogy megkülönböztető vizuális és akusztikus figyelmeztető jelzést generál, ha valaki mozdulatlan, ha fogytán van a levegő, ha nagy a hőterhelés, vagy ha valaki aktiválja a kézi vészjelzést.

A viselő pozíciója mellett különböző színek kibocsátásával a csapattagokat segítő fényjelzések a légzőpalackban maradt nyomást is jelezni tudják, a csapattagok így azonnal láthatják ezt az információt. Az egyéni biztonsági riasztórendszer automatikus bekapcsolási funkciója a palack megnyitásakor lép működésbe, így nem lehet megfeledkezni a működtetéséről.

Az Ön fokozott biztonsága érdekében beépítettünk egy gabalyodásgátló rendszert is, amely segít megakadályozni, hogy a vezetékek és kábelek elakadjanak a palack és a háttámla között. A PSS AirBoss emellett markolatokkal is rendelkezik a tűzoltó kihúzására és kimentésére.

A PSS AirBoss Agile szem elé vetített kijelzővel (head-up) is felszerelhető. A szem elé vetített kijelző mindig a látótérben van, így folyamatosan, kézhasználat nélkül tájékoztatja a tűzoltót a levegőfogyasztásról, lehetővé téve ezzel a megszakítás nélküli munkavégzést. 

Korszerű, automatikus felügyeleti rendszerünk, a Dräger FireGround valós idejű információt ad a tűzoltás vezetőnek parancsnoknak az SCBA-t viselő személyekről, így az összes bevetés során mindenki felügyelet alatt marad.

A Dräger FireGround további eszközöket biztosít a tűzoltás vezető számára, amelyek révén nonverbális kommunikációt folytathat a csapatával. A PSS AirBoss Connect eszközbe az adatátvitel céljából beépíthető egy rádió, amely a készüléket viselő minden személyt összeköt a Dräger FireGrounddal. Ha további információra van szüksége az automatikus felügyeleti rendszerünkről, kérjük, olvassa el külön a Dräger FireGroundról szóló termékadatlapot vagy az alábbi infografikát.

Adatnaplózás
A PSS® AirBoss PASS eszközei adatnaplóval rendelkeznek, amely automatikusan rögzíti a riasztásokat, a levegőnyomást, az akkumulátor töltöttségét és egyéb létfontosságú információt. A Dräger FireGround a belépést ellenőrző tiszt feljegyzései mellett egyéb információt is tárol. A többszakaszos adatnaplózás megkönnyíti az eset utáni vizsgálatok nyilvántartását és elérését minden körülmények között.

Bluetooth alkalmazhatósága
A PSS AirBoss Connect eszközt Bluetooth-interfésszel a jövőre terveztük, hogy kompatibilis lehessen a Dräger újabb innovációival is.

Könnyen tisztítható
A PSS AirBoss alacsony nedvszívó és vízlepergető hevederanyagokat használ, amelyek kevesebb szennyeződést vesznek fel. Általános áramvonalas kialakítása minimálisra csökkenti a szennyeződéscsapdákat, így az SCBA rendkívül könnyen tisztítható. Ezenkívül az egész SCBA géppel mosható, a Dräger tisztítási eljárását pedig a Dräger garanciája támogatja. Ez az Ön szempontjából azt jelenti, hogy jelentősen csökken a berendezés állásideje.

Egyszerűsített eljárások
Az összes fontos alkatrész RFID-címkével rendelkezik, amely segíti a műhely technikusát az eszközkezelésben, és támogatja a gyors végrehajtást. A PSS AirBoss fő alkatrészei a plug and play kialakításnak köszönhetően gyorsan és könnyedén, szerszámhasználat nélkül szétszerelhetők szervizelés céljából. Annak érdekében, hogy Ön a bevetések előtt időt takaríthasson meg, egy új, elektronikus, nagynyomású szivárgástesztet építettünk be. Ez biztosítja a működési készenlétet, és csökkenti a levegőfogyasztást a napi ellenőrzések alatt.

Rugalmas akkumulátor logisztika
A kiválasztott PASS-eszköz típusától függően a PSS AirBoss készüléket alkálielemek vagy újratölthető akkumulátorok működtetik. Készenléti működés esetén az alkálielemek élettartama egy év, és ezeket az SCBA évenkénti vizsgálata során ki kell cserélni. A FireGround automatikus felügyeleti rendszer használata esetén az akkumulátor élettartama kb. 6 hónap. Az újratölthető akkumulátorok feltöltése elvégezhető a tűzoltóautóban felszerelve, vagy külön asztali töltőn.

KONFIGURÁCIÓK

A PSS AirBoss három standard konfigurációban áll rendelkezésre.

  • A mechanikus manométerrel ellátott PSS AirBoss Active a legkisebb súlyt és az egyszerűséget biztosítja.
  • A beépített PASS-eszközzel ellátott PSS AirBoss Agile fokozott biztonsági funkciókat kínál.
  • A továbbfejlesztett érzékelőkkel ellátott és a Dräger FireGround eszközzel kompatibilis PSS AirBoss Connect maximális helyzetfelismeréső képességet biztosít.
Adatok
Cikkszám
3709501